27001 Bilgi Güvenliği

27001 Bilgi Güvenliği Belgesi Danışmanlığı

Uluslararası bir standart olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Belgesi dijital ortamda ziyaretçilerinize veya müşterilerinize güven veren bir belgedir. ISO 27001, bilginizin gizliliğini korur, ticari verilerin bütünlüğünü sağlar ve BT sistemlerinin etkin bir şekilde kullanımını sağlar. Bu belge ziyaretçilerinizin veya müşterilerinizin kişisel bilgilerinin başka ortamlarda kullanılamayacağının garantisini sunmaktadır. Bu firmanız tarafından müşterilerinize hem bir güven hem de belgeyi almak için yapmanız gerekenler sonucunda sistemlerinizin güvenliğinin en üst düzeyde olması açısından şeffaf bir kullanıcı deneyimi yaşatması bakımından önemli bir belgedir. Yasal açıdan bilgi güvenliğini sağlamak zorunda olduğunuzdan bunu belgeleyip müşterilerinize göstermek oldukça prestijli bir durum oluşturacaktır. Çünkü bilgiyi almak kadar korumak ta önemlidir ve bu yasalarla korunmuştur. Bilgiyi alıyor fakat koruyamıyorsanız kullanıcılarınızın gözünde güvenli olmayan bir firma olarak görünebilirsiniz.

27001 Bilgi Güvenliği Kimler İçin Zorunludur?

Özellikle internet ortamında müşterilerinizin bilgileri alıyorsanız bu belgeyi almanız yararınıza olacaktır. Bunun dışında kamu ihaleleri ile ilgileniyorsanız bu belgeyi almanız zorunludur. Özellikle bilişim sektörü ve savunma sanayi için yapılan projelerde yer almak isteyen firmaların bilgi güvenliği belgesini alması zorunluluktur. Bunun dışında gümrük işleri ile ilgili firmaların ve e-fatura entegratör firmalarının bu belgeyi alma zorunlulukları vardır. Bunun dışında firmaların belgeyi alma zorunlulukları bulunmamaktadır. Sadece bilgi güvenliğini sağlayan sistemlerin kurulması gerekmektedir. Bu zorunludur. Burada önemli olan denetlenmeyen bir zorunluluğun ne kadar güvenli olduğudur.

Kimler 27001 Bilgi Güvenliği Belgesi Alabilir?

Bu belgeyi almak için aranan herhangi bir şart bulunmamaktadır. Belgeyi almak isteyen işletmenin ne kadar büyük ya da ne kadar küçük olduğunun hiçbir önemi bulunmamaktadır. Belge uluslararası bir belge olduğu için alacağınız belgenin dünyanın her yerinde geçerliliği bulunmaktadır. Müşterilerinin gözünde güvenilir bir firma olarak görünmek isteyen tüm firmalar bu belgeyi alabilirler.

27001 Bilgi Güvenliği Belgesi Nasıl Alınır?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Belgesi almak için belirtilen standartlarda sistemlerinizin entegrasyonu yapılmalıdır. Sistemlerinizin istenilen düzeyde ve kalitede olmasının yanı sıra bir risk yönetiminiz, acil durumlarda alınacak önlemler ile ilgili prosedürlerinizin hazır olması ve tüm bu belgelerin kayıtlı olması belgeyi almanızda yardımcı olacaktır. Kurduğunuz sistemlerin uluslararası ve bilgi güveliği denetleme konusunda belgeleri olan kuruluşlardan denetlenmeleri ve onay alınması sonrasında belgeyi alıp kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler